Search for:

Antalya Yürüyen Haşere İlaçlama

Antalya Yürüyen Haşere İlaçlama müşterileri tarafından tercih edilen bu yöntem, direkt püskürtülerek uygulanır. Böceklerin ikamet yerlerine ve saklandıkları alanlara ilaç uygulaması yapılmalıdır. Buharlı böcek ilaçlama bu yöntem, böceklerin yaşamsal faaliyetlerini durdurur. Böceklerin direkt olarak sinir sistemlerini etkiler. Böcekleri felç bırakarak üremelerini ve kaçmalarını önler. Hızlı etki eder, içerdiği kimyasal oranı diğer ilaçlama çeşitlerine göre fazladır.

Tesiri çok yoğundur. Kimi böcek türleri, evde sık kullanılan dolap gibi bölmelere girerler. Müşteriler önceden dolapların boşaltılması konusunda bilgilendirilirler. Çünkü, ilaçlamanın dolap içlerine de yapılması gerekmektedir. Böcekle

Böcek İlaçlama Ne Zaman Yapılmalıdır?

Böcekler, yürüyen böcekler ve uçabilen böcekler olarak ayrı ayrı ilaçlanırlar. Sinir sistemlerini etkileyen ilaçlar, uçabilen böceklerin yok edilmesi konusunda idealdir.

Böcek ilaçlama da dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır:

  • İnsanlar üzerindeki etkisi nedir?
  • Çevreye ne kadar zarar verir?
  • Bakterileri yok ederken yararlı bakteriler konusundaki tesiri nedir?
  • Uğraşılan böceğin istilacı olup olmadığı.

Örneğin yaz aylarında birkaç sineğin ev içerisinde bulunması ilaç gerektiren bir sorun değildir. Çünkü, sürekli olarak açık pencereden içeri girip çıkabilirler. Tek tük var olan sivri sineklerle baş etmenin yolu ilaçlama değildir. İlaçlama böceklerin ev içerisine girip geri çıkmadığı zamanlarda yapılmalıdır. Karşılaştığınız böceğin alanı istila ettiğinden eminseniz, ilaçlamaya başvurun. Direnci düşük ve kolay yok edilebilen böcekler konusunda tesiri az olan ilaçlar tercih etmelisiniz.

Bu sebeple, zorunda kalmadığınız sürece yüksek tesirli ve açık alanda kullanılan ilaçları kapalı alanlarda tercih etmeyin. Böceklerin istila ettiğinden emin olduğunuzda vakit kaybetmeyin. Derhal böcek ilaçlama konusunda uzman olan ekibimizle iletişime geçin. Vakit kaybettiğiniz sürece, istila katlanarak artacaktır. Mümkün olan en kısa sürede yardım talebinde bulunun. Böcek ilaçlamanın etki süresi, baş edilen böceğe uygun kullanılan ilaca bağlıdır. Kimi ilaçlar kapalı alanda 10 güne kadar kalmalıdır. 10 gün içerisinde problemi tamamen çözer. Güçlü ilaçlar ise anında etki ederler fakat ilaçlanan alan 2-3 gün boyunca insanların kullanımına kapalı olmalıdır.

Antalya Yürüyen Haşere İlaçlama – HAMAM BÖCEĞİ

Hamam böceklerinin birçok çeşidi mevcuttur. Kalorifer böceği olarak da bilinen bu böcek açık kahverenginde ve ön göğüs bölgesinde iki koyu bant taşırlar.10-12 mm boyundadır. Bu haşere türü yumurta yöntemiyle ürer ve çok hızlı çoğalırlar. Kapsüller halindeki her bir hamam böceği yumurtasında 35-40 adet yavru bulundurur. Bu böcekler yumurtalarını sırtlarında taşıyarak gittikleri her yere yumurtalarını götürürler. 18 gün sonra yavrular yumurtalarda çıkar ve etrafa dağılırlar. Hamam böcekleri yıl içerisinde 8-10 defa yumurtlayabilirler. Bu da bir hamamböceğinin yılda ortalama 350-400 yavru yapması anlamına gelir. Dişi hamamböcekleri öldükleri anda bile yumurta bırakma özelliğine sahiptir.

Bu hamamböceği türü bulunduğu alandaki her şeyi yer. Her türlü pisliği, mikrobu taşırlar ve bulaştırırlar. Evlerde ilk yerleşecekleri mekânlar mutfak ve banyolardır. Nemli, sıcak ve pis yerlerden hoşlanırlar. Kazan dairesi, depo bodrum altı gibi yerlerde yoğun olarak bulunurlar. Bu böcekler gıda zehirlenmeleri, verem, hepatit, mantar hastalıkları gibi çeşitli hastalıkların mikroplarını taşırlar ve bulaştırırlar.

Hamamböcekleri ile ilgili en iyi mücadele jel ilaçlamadır. Jel ilaç ile temasa geçen hamamböceği yuvasına gider ve orada ölür. Hamam böcekleri ise onun ölüsü ile beslenir ve ilacın etkisi onlara da bulaşmış olur. Bu şekilde hamam böcekleri yuvarında etkisiz hale gelmiş olur.

Antalya Yürüyen Haşere İlaçlama – TAHTAKURUSU İLAÇLAMA

Yaklaşık 75 farklı türü olan tahtakurusu insan ve memeli hayvanların kanlarını emerek beslenirler. 4-8 mm boylarında kızıl kahverengi olan bu haşereler etrafa itici bir koku salgılarlar. Emdikleri kanı sindirmeleri günlerce sürebilir ve bir kez beslenen tahtakurusu gerektiğinde bir yıl beslenmeden yaşayabilir. Tahtakuruları ısırdıkları yerde kızarıklık, kabartı ve kaşıntıya neden olarak rahatsız edicidirler. Bulaşıcı hastalık vektörü değillerdir.

Tahtakurusu ile mücadelede kokulu ilaçlama ve jel ilaçlama yöntemleri tercih edilmelidir. Periyodik olarak mekanın ilaçlanması ile tahtakuruları yaşam alanlarını terk edeceklerdir.

Antalya Yürüyen Haşere İlaçlama – DERİ BÖCEKLERİ İLAÇLAMA

Deri böcekleri 7-9 mm boylarında sarımsı kahverengi ve vücutları kıllarla kaplı bir haşere türüdür. Kışları genel olarak ağaç kabukları altında yaşayan deri böcekleri yaz aylarında depo, ev, banyo, çatı arası gibi alanlarda yaşarlar. Deri depolarında çok sık görülmesi nedenleri ile deri böcekleri denir. Deri böcekleri yaşam tarzları olarak aynen tahtakurusu ve diğer haşerelerin özelliklerine sahiptir. Bu haşereler ile mücadele yöntemi ise yine tahtakurusu ilaçlama veya hamamböceği ilaçlama gibi, jel ve kokusuz ilaçlama yöntemleri ile mümkündür.

Antalya Yürüyen Haşere İlaçlama – KARINCA İLAÇLAMA

Sosyal yaşayan, yapıları ve görevleri ile farklı sınıflardan oluşan karıncalar çok etkili bir mikrop taşıyıcıdırlar. Kışları yuvarında yaşayan ve yaz aylarında ortaya çıkan karıncalar çok hızlı hareket ederler ve yaşadıkları alanlara dışarıdan çok farklı mikroplar getirebilirler. Bazı karınca cinsleri ise insanları ısırarak zara verebilirler.

Karıncalar ile mücadelede kimyasal ilaçlama ve jel ilaçlama çok etkilidir. Ayrıca karıncaların yuvalarının tespit edilerek müdahale edilmesi bu haşereler ile ilgili etkili bir mücadeledir. Kimyasal olarak; halk sağlığı alanında kullanılan Sağlık Bakanlığından ruhsatlı ilaçları kullanılması tavsiye edilmektedir.

Antalya Yürüyen Haşere İlaçlama – ÖRÜMCEK İLAÇLAMA

Ev içerisinde köşelerde ve birçok alanda yaşayabilen örümcekleri zehirli ve zehirsiz olarak ikiye ayırmak mümkün olsa da her ikisinin de ortak özelliği göz zevkini bozması ve evlerde ağlar oluşturarak kirliliğe sebep olmasıdır.

Bazı zehirli türler dışında bir zararı yoktur. Fakat Karadul Örümceği gibi zehirli örümcek türleri insanları ve diğer canlıları öldürebilirler. Örümcek ile mücadelede izlenmesi gereken yöntem, özellikle Mayıs, Haziran veya Temmuz aylarında periyodik ilaçlama yaparak bu canlıları mekândan uzaklaştırma şeklindedir. Bunun için ise etkili ilaçlar kullanılmalıdır.

Antalya Yürüyen Haşere İlaçlama – KULAĞA KAÇAN İLAÇLAMA

Genelde nemli ve yağmurlu zamanlarda evlere akın eden kulağa kaçanlar bilinenin aksine zararsız bir haşere olsa da tiksindirici özellikleri ile insanları korkuturlar. Genellikle ev duvarlarındaki çatlaklarda, garaj, sarmaşık ve ağaç kökleri gibi ortamlarda yaşarlar. Rutubetli ortamlardan hoşlanan kulağakaçanlar birkaç periyodik ilaçlama ile etkisiz hale getirilebilirler.

Antalya Yürüyen Haşere İlaçlama – KIRKAYAK İLAÇLAMA

Genel olarak katlarda, balkonlarda, bodrumlarda, rutubetli ortamlarda, yaprakların altında ve gübrelik alanlarda yaşayan kırkayaklar sıcak ve nemli ortamları tercih ederler. Kırkayaklar ile mücadelede en etkili yöntem, iç ve dış alanlarda yuvalarını tespit etmek ve jel ilaçlama ile periyodik mücadele etmektir. Yaşam alanlarında birkaç kez yapılan ilaçlama ile kırkayaklar etkisiz hale getir.

Antalya Yürüyen Haşere İlaçlama – ÇIYAN İLAÇLAMA

Çıyanlar 3-10 cm arası büyüklükte yassı gövdesinde 17 çift anteni bulunan zehirli bir haşeredir. Evlerin loş, nemli ve karanlık bölgelerinde, taşların altında ve karanlık yerlerde yaşarlar. Geceleri böcek ve solucanlar ile beslenirler. Terlik ve ayakkabı giyerken veya çıplak ayakla dolaşırken sokabilirler. Isırdıkları yerde koyu renkli iki adet iz görülür, örümcekteki gibi zehirlenme belirtileri görülebilir. Yara hemen temizlenmeli gerekirse biraz kanatılmalı ve hemen bir sağlık kurumuna başvurulmalıdır.

Çıyanlar ile mücadele titizlik isteyen özel çalışmalar le mümkündür. Etkili kimyasalların kullanıldığı çiyan ilaçlamada profesyonel danışmanlık ve hizmet çok önemlidir.

RANDEVU AL